Борис Бояджиев скрит ортак в Артекс със забърсани имоти…


Скандално известният Доносник на ДС на БКП и съдружник на ген. Любен Гоцев днес с нов покровител адв. Радан Кънев и Иван Костов, се бори за демокрация и граждански права, като протестира пред Съдебната палата рамо до рамо с „Да България“ и „Реформаторския блок“.
Какво крие обаче Борис Бояджиев, който през 1996г. оглавява като изп.- директор Приватизационен фонд „Св. Никола“, успял да убеди хиляди хора да си дадат боновите книжки. Днес всички тези хиляди хора са измамени. Фондът за масова приватизация е претопен през симулативен фалит. Борис Бояджиев го фалирал през 2011г. като сложил Георги Богданов за ликвидатор, за да може през 2014г. Бояджиев да прибере всички активи за себе си тъй като междувременно станал най-голям акционер! Как така станал най-голям акционер във фонда? Ами пред 1999г. се установило,че хиляди бонови книжки били откраднати. През 2000г. била образувана пр.пр. 7271/2000г. по описа на  СГП, която отлежавала 14 години без да се случи каквото и да е и през 2014г. била прекратена поради изтичане на давността. Борис Бояджиев естествено получил активи за милиарди – заводи, апетитни имоти и какво ли още не. Заграбеното от Борис Бояджиев е много Елпром Харманли, Балканска Звезда, Индустриален Център Искър, Винарски изби, Химатех-АД и много други. Всичко това трябваше да е на хората, които си дадоха боновите книжки във фонда за криминална приватизация ПФ „Свети Никола“ (прекръстен през 1998г. на Индустриална Холдингова Компания). Днес Борис Бояджиев  е скрит съдружник в Артекс с апортиран на откраднат имот от Химатех-АД, който е на бул. „Г.М.Димитров“.   Така по схемата на Банев фондът фалира, за да може доносника на ДС Борис Бояджиев да стане милиардер.
Ето какво пише Капитал:
Апетитният парцел на Химатех-АД е отделен чрез апорт в дружеството -„Борком 63“ на Борис Бояджиев взима  9911 кв.м. Данъчната оценка на  терена (който сега е собственост на „Артекс“) е 645 хил. лв.. Схемата е  отново чрез апорт, като оценката на имота е малко над 14 млн. лв. (14 156 257 лв).
Новите собственици на откраднатите активи от ПФ „Свети Никола“ Тодор и Борис Бояджиев и Радан Кънев на протести пред Съдебната палата в София.

Въпросът е след като Борис Бояджиев се бори и протестира пред Съдебната палата срещу Главен Прокурор, Правителството и т.н. не е ли той Банев 2, както го наричат иначе с оглед криминалната масова приватизация.

 

 

Коментари