БОРИС БОЯДЖИЕВ И НИКОЛАЙ БАНЕВ, КРИМИНАЛНИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ, ПРИВАТИЗАТОРИ И ЦАРЕ НА ФИКТИВНИТЕ ФАЛИТИ, ЗАТРИХА ЕЛМА СЪС СКРИТА СХЕМА, КОЯТО ЛЪСНА ДНЕС!


От ляво надясно: Мъжът с очилата е Тодор Бояджиев, до него баща му Борис Бояджиев и най-вдясно техният адвокат Радан Кънев

Подготовката за фалита на Елма- АД започва от 2006г., като три юридически лица правят сговор за фалита на „Елма“-АД. Двете български юр. лица са собственост на приватизационни фондове за масова приватизация, разменили по схема проценти за да направят контролни портфейли през 1997/98г. единият Николай Банев, а другият Борис Бояджиев. Алла Владикова „Елком“-Италия е съпруга на г-н Владиков от бившето Електроинпекс, търговското предприятие продаващо продукцията на Елма-АД и на Димо Димчев (Елпром Харманли след 1998г.).

През 2008г. е образувано гр.д.№187/2008г., където активна страна е Елком – Италия, а Елма-АД дори не отговаря и следва незабавно решение, с което е осъдена. Елпром Харманли естествено е в решението като главен герой, като с прихващане с „Елма“-АД и „Елком“-Италия.

На 05.09.2008г. Банев бива заличен като управител на Елма-АД, а това вещае началото на края, но това може да бъде видяно едва сега, от дистанция на времето.

През 2009г. съда се произнася с решение по гр.д №187/2008г. по описа на Ловешкия съд и Елма е осъдена (без дори да възрази) , образувано е изпълнително дело. Започват продажби на обособени части. Това е димната завеса, под която се крият, а двамата приватизатори Бояджиев и Банев.

http://www.lovech.court-bg.org/img/File/SPRAVKI%20PO%20DELA/VZS/2009/0163d808_18730509.htm

Започват протестите на работниците и служителите и надеждата им, че нещата ще се оправят. Банев и Бояджиев са с пуканки и 3D очила и се надсмиват зад кулисите, докато хората гладуват с по 50 лева аванс на месец, неполучавали заплати години.

Николай Банев в Бургаския съд
Николай Банев в Бургаския съд

През 2010 г. протестите стигат до Правителството, но Банев и Бояджив са всесилни!!! Банев и Бояджиев се свързват с мутренските времена на прехода, когато стават милиардери посредством криминалната приватизация.

Междувременно Банев след като напуска управлението на „Елма“-АД започва да режи машини и съоръжения дори и сгради. Това е договорката с другия приватизатор и доносник на ДС Борис Бояджиев.

На 08.12.2011г. една малка фирма Елком – Италия внася молба за несъстоятелност на Елма-АД. Скрит остава истинския мотив но за няколко години, когато лъсва името на скандален приватизатор и доносник на ДС Борис Бояджиев, а от това и мотива – конкуренция. Бояджиев е експерт по симулативни и контролирани фалити, което се доказва темполно с факта, че през 2011 той претопява и приватизационния си фонд „Св. Никола“ (Индустриална Холдингова Компания) за да може Елпром Харманли от предприятие придобито в масовата приватизация да стане негово и на семейството му.

През 2011г. е обира на Алфабанка, за който е обвинен брата на жената на Борис Бояджиев, Теменужка Бояджиева (Митевска). Обвинението е за това, че Митевски откраднал над 21 милиона лева от трезора на банката, където бил главен касиер. Парите Митевски бил похарчил за близките си в т.ч. Борис Бояджиев, твърди пред полицията Митевски. Това е важен щрих за да се разбере генезиса на фалита на Елма-АД . Петко е осъден на 15 години затвор и да върне парите. Последен негов работодател е свързана с Бояджиев фирма, Днес Петко Митевски е обявен за национално издирване! Има версии за отвличане и искане на откупи, които се лансират неофициално.

През 2011г. Борис Бояджиев кани инж. Теодор Енев от Елма да отиде в бившето общинско предприятие Балканска Звезда в гр.Троян за да смени профила на дейността която е производство на верижки на часовници, а бизнеса вял. Така Балканска Звезда влиза в нов бизнес под ръководството на Теодор Енев и още 40 елпромци започва производството на електромотри и така до 2016г. когато Теодор Енев разбира, че е употребен и Елма е била фалирана по схема от Борис Бояджиев, интервю във в-к Труд от 15.08.2017.

На 07.12.2012г. с решение по дело 2/2012г. по описа на Ловешкия съд, Eлма-АД е обявена в несъстоятелност, буквално без ответна реакция на Банев, което е безпрецедентно, но това доказва и симулативността и плана на криминалните приватизатори и царе на фиктивните фалити!

Банев вече е нарязал всичко каквото може, той знае изхода! Банев вкарва за мними кредитори негови офшорки единствено за да вземе колкото може повече от продажбата на завода.

През 2011г. Борис Бояджиев внася молба за ликвидация – фалита и на собствения си приватизационен фонд за масова приватизация (уж на народа). Твърдението на Бояджиев е че фонда е в тежко финансово състояние! Така фонд с активи за милиарди и близо 40 предприятия е тласнат в ликвидация, за да може всички миноритарни акционери от масовата приватизация почти 200 000 да бъдат прекарани и година по-късно всичките предприятия да станат собственост на свързани с Борис Бояджиев и семейството му лица. В това число и Елпром Харманли кръстен така през 1998г., а преди известен като завод Димо Димчев – Харманли.

ДОНОСНИКА И МУТРА ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК БОРИС БОЯДЖИЕВ ДНЕС Е ДЕМОКРАТ, БОРИС СЕ ЗА МОРАЛЕН СТАНДАРТ, ЦЕННОСТИ, ЧИСТ КАТО СЪЛЗА, КАТО НИКОЛАЙ БАНЕВ. БОЯДЖИЕВ СЕ БОРИ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ, СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ДНЕС Е ОТ „ДА БЪЛГАРИЯ“ РЕДОМ С РАДАН КЪНЕВ, КОЙТО Е НЕГОВ АДВОКАТ! ТОВА Е ВЪРХЪТ НА ЛИЦЕМЕРИЕТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ РАДАН КЪНЕВ Е В ДЯСНО, А БОРИС БОЯДЖИЕВ И СЪДРУЖНИКА МУ ГЕНЕРАЛ ЛЮБЕН ГОЦЕВ СА ОТ БИВШОТО БКП И ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ЯВНО ЗА ТОВА ЦЯЛОТО БКП ДНЕС Е „ДА БЪЛГАРИЯ“! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Това е учебникарски пример за унищожаване на предприятие, а ние хората гледаме и не вярваме на очите си. кой обаче пази Генрал Николай Банев, какъвто бил станал докато мутрите му от охранителната му фирма АКБ секюръти с автомати провеждаха общите събрания пред 90-те години, когато Банев беше на около 30 години и стана собственик на 130 предприятия за няколко милиарда. Момче от село Любимец, Хасковско. Така стои въпроса и с другия скандален приватизатор и доносник от ДС Борис Бояджиев от гр. Асенвград, Хасковско. Той също придобил активи за милиарди над 40 предприятия пак по линия на масовата приватизация благодарение на това, че бил много близък и съдружник в приватизационния фонд на пъво главно управление на ДС редом с Генерал Любен Гоцев. Приватизацинният фонд дори измамил църквата за начален капитал, който така и няма данни да са върнали но 1997г. когато мамили хората да си дадат боновите книжки се казвал „Св. Никола“, а веднага след това го прекръстили на Индустриална Холдингова Компания, така 30-тина годишния доносник на ДС Борис Бояджиев става милиардер по подобие на Банев на гърба на народа. Днес фондовете са претопени през фиктивни ликвидации и от фондове на народа са ставали лични на Банев и Бояджиев, така 30 годишните момчета без пукнат лев в джоба днес са милиардери на гърба на народа. Нещо повече раздават морал в стил на доносници на държавна сигурност от типа на  „виж сега моето момче, много внимавай, защото …“

Това е история за мутренските времена на прехода и незаконното забогатяване, което прокуратурата следва да ревизира, защото ограбени сме всички ние за сметка на Банев и Бояджиев, които на по 30 години станаха собственици на всичко в България, но как … с обещания, които не изпълниха.

Това са царете на симулативните фалити и схеми за разграбване на държавата. Къде е прокуратурата?!

Коментари