Бомба избухна в сградата на агенция за животновъдство


Бомба е избухнала в административна сграда в столицата снощи. Сигналът е бил подаден малко преди 23 ч. Взривното устройство е избухнало в сградата на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството на ул. „Бистришко шосе“ 26.

Няма пострадали хора, нанесени са материални щети. Вратата на сградата е срутена, предаде репортер на БГНЕС. На мястото на инцидента веднага е извършен оглед. Днес предстои втори оглед. Изясняват се причините за инцидента, уточниха от МВР.

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството е изпълнителен орган в областта на животновъдството към министъра на земеделието и храните и го подпомага при провеждането на държавната политика в областта на развъдната дейност и управлението и съхраняването на генетичните ресурси. Агенцията участва в разработването на стратегия и политики в областта на съхраняването на националния генофонд, управлението на генетичните ресурси и репродуктивния процес в животновъдството.

Изпълнителен директор на агенцията е проф. Васил Николов, който заема длъжността от 13.08.2009 г. Има над 80 публикации, книги и учебници, в областта на селекцията, репродукцията и говедовъдството.

Сред членовете на ръководството са Янка Денева Иванова-Михайлова – директор и главен счетоводител, Валентин Радков Георгиев, главен директор „Главна дирекция „Контрол и координация на развъдната дейност“; Бонка Георгиева Чолакова – главен директор Главна дирекция „Управление на генетичните ресурси и репродуктивния процес“.

Източник: БГНЕС

Коментари