Бойко Борисов: Казал съм, че ще има глоби за областни управители


Министър-председателят на България Бойко Борисов провери днес как върви изграждането на новия участък на АМ „Хемус“. Заедно с ръководителя на обекта, той подкара джипа си, за да инспектира строителните дейности по магистралата. Това се случи рано сутринта днес.

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, което виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

„Всеки ден на обекта работят по 90 работници. Възползваме се максимално от хубавото време. За изготвянето на 898 греди за мостовите съоръжения на магистралата са ангажирани всички заводи в България”, обясни той.

В момента се прави археологическо проучване за необходимост от допълнителни разкопки, което трябва да приключи в средата на декември. В участъка освен строителни работници, на терен са и археолози.

Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите“, скара се министър-председателят на ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

„Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме?“, попита Борисов.

При разговор с министър-председателя един от работниците обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали. „Имаш какво да правиш, на юг ги направихме сега тук“, отсече Борисов.

Премиерът се снима с работниците, а те му пожелаха да бъде „жив и здрав“.


Коментари