БЛИЦ е №1 сред новинарските сайтове

БЛИЦ e №1 сред новинарските сайтове, сочат най-новите данни на Гемиус от началото на годината, включително и за септември. 


БЛИЦ е на върха в топ 20 на новинарските сайтове (РС и мобилни версии) в 80-90% от десетте категории, по които се изготвя класацията на Гемиус.

В ключовите за рекламодателите категории като импресии, сред брой на импресии на посетител, средно време на посетител, посещения, сред брой на сесии на посетител, дял на имресиите и дял на времето БЛИЦ продължава да няма конкуренция.

По брой на импресиите например БЛИЦ е от два до над 20 пъти по напред от новинарските сайтове включени в класацията топ 20. Сайтовете на 24 часа или Дневник, например имат от 4 до 8 пъти по-малко импресии (прочетени информации) от БЛИЦ. Естествено и броят на импресиите на посетител и времето, което прекарват читателите на БЛИЦ в сайта е несъизмеримо повече, в сравнение с това в останалите сайтове.

За стабилно първата позиция на БЛИЦ допринася и стриктното спазване на правилото сайтът да не използва изкуствено генериран трафик. Защото, ако посещенията в даден сайт само за един месец, скочат с няколко десетки хиляди, а импресиите си остават замръзнали на нивото на предишния, и за неспециалистите е ясно, че става дума за надут балон.

Коментари