И днес без решение по делото за трагедията край Лесидрен


И днес, повече от осем месеца след трагедията край село Лесидрен през август миналата година, Окръженият съд в Ловеч не произнесе присъда срещу шофьора Филип Михайлов, причинил смъртта на Велислава Цанкова и Марино Цветанов и ранил Петя Божкова.
Съдия Йовка Казанджиева реши, че вещите лица, съдебният състав, обвинение и двете страни по делото отиват на мястото на катастрофата.
По делото вече бяха разпитани всички свидетели и вещи лица. На последното заседание възникнаха допълнителни въпроси, свързани с автотехническата експертиза. Днес в съдебната зала бяха изслушани вещите лица и беше направена очна ставка между Филип Михайлов и свидетеля Юлиян Юлиянов, който се е возел в автомобила на обвиняемия по време на инцидента. Причината беше разминавания в показанията на двамата. На очната ставка съдия Казанджиева припомни и обясни на Юлиян, че въпреки възрастта си носи съдебна отговорност за неверни показания, но момчето така и не разба въпросите.
Заради установените противоречия в показанията на подсъдимия Михайлов и Юлиян Юлиянов, както и заради леки неточности при показанията на вещите лица (според защитата), беше поискан следствен експеримент на мястото на инцидента, което съдът уважи и насрочи за 28 април. Прокуратурата използва отлагането на делото, за да връчи новото обвинение срещу Михайлов след заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, насрочена на предишно заседание на Петя Божкова. Налице са основания за съществено изменение на обвинението, тъй като е установена още една средна телесна повреда на момичето. Касае се за травма на гръбначния ѝ стълб, която води до постоянно разстройство на здравето ѝ.
Следващото заседание беше насрочено за 3 юни и се очаква да приключи с присъда за Филип Михайлов.
Troyanpress ще продължи да ви информира за хода на делото.
Коментари