Безхаберие отлага за пореден път делото за трагедията край Лесидрен


Всички очакваха, че днес, на 21 юни, Окръжният съд в Ловеч най-накрая ще излезе с решение по делото за трагедията край Лесидрен. Напомняме, че на 11 август 2015 година Филип Михайлов предизвика ПТП, в което загина нашата съгражданка Велислава Цанкова. По-късно в болница „Пирогов“ почина и Марино Цветанов, а Петя Божкова като по чудо оцеля с множество наранявания, определени от съда като различни степени на телесна повреда.

Филип Михайлов не се признава за виновен, защото настоява, че друг участник в движението също има вина – Ален Асенов, който, по неговите думи, „го е засякъл“.

Това предизвика разглеждане на делото, но не по съкратена процедура и бяха последователно разпитани всички свидетели по случая, включително и обвиняемия. Бяха направени допълнителни технически експертизи, включително и оглед на място.

Делото беше предвидено за гледане на 3 юни, но беше отложено за днес.

Какво се случи? Оказа се, че д-р Боянова, направила аутопсията на Марино в „Пирогов“, не се е явила на нито едно от предишните заседания и нейните показания не са снети. Това наложи решение на съда за глоба на д-р Боянова в размер на 100 лв. и принудителното ѝ довеждане на следващото заседание, което беше насрочено на 1 юли.

Ние, от TroaynPress, намираме това за проява на изключително безхаберие от страна на българския съд, защото делото имаше не едно и две заседания, на което д-р Боянова можеше да бъде глобена за неявяване и принудително доведена.

Все пак остава надеждата, че на 1 юли, т.е. почти 11 месеца след трагедията край Лесидрен, най-накрая ще чуем присъда на първа инстанция.

Коментари