Бай Ганьо от Гъзурниците – до Страсбург и назад, с жалба срещу Пеевски


Боят по Пеевски продължава след кратък инструктаж от Белград. Банкерът беглец Цветан Василев е разпоредил на „боеца” си Гошо да отнесе поредната куха жалба – този път до Европейския съд в Страсбург. НПО-то „Боец”, финансирано от афериста, е изсмукало от пръстите си аргументите, с които се пробва вече няколко пъти на различни места – все неуспешно.

Сдружението на фараона Цветан Василев, превърнал КТБ в пирамида и своя лична касичка, и укриващ се от правосъдието вече няколко години, се поставя над институциите в България, които прецениха жалбите му като неоснователни. В ролята на правист, какъвто определено не е, Гошо продължава битката, следвайки стриктно инструкциите на шефа си. Въпреки че в жалбата няма нищичко, на което уважаваната институция да стъпи, „боецът” надлежно информира Фейсбук обществото за действията си. За да потвърдят координацията помежду си, веднага реагираха и още няколко сайта, също на пряко подчинение на Цветан Василев. При това, представяйки поредната куха жалба на НПО-то на банкера беглец като водеща новина.

Жалбата до Европейския съд в Страсбург всъщност е опит на „боеца” на Цецо Василев – Гошо, да привлече вниманието към предстоящите кървави протести, които възнамерява да организира, но не срещу Пеевски, защото е наясно, че тази инициатива вече бе употребена докрай и вече никой не им обръща внимание, а този път срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Гошо си прави реклама, преди да изкара на улицата наемниците си с еднаквите им плакати, като в същото време бие по врага на своя господар.

Умилително е желанието на „боеца” на Цветан Василев да имитира масовост на мероприятията си, говорейки винаги в множествено число: „Ние смятаме”, „считаме” и т. н.  Освен ако „боецът” не се е клонирал, това звучи шизофренно. Даже на наемниците, чиито функции се изчерпват до това да държат плакатите високо, им е ясно, че ръководителят им е индивидуалист. Въпросното НПО има само една-единствена цел – да обслужва интересите на господаря си. А Гошо е проводникът на неговите интереси. По времето, когато не разнася жалби по инициатива на шефа си, този буден гражданин и общественик, който задава въпроси и изисква от властите да го приемат на сериозно, сякаш това е възможно, раздава шамари на журналисти, които си позволяват да му задават въпроси, вместо да говорят и пишат, каквто на банкера беглец му изнася.

Припомняме, че още Върховният административен съд, където „боецът” на Цветан Василев се опита да блокира с жалба кандидатурата на опозиционния депутат и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски, поряза НПО-то с мотива, че в Изборния кодекс изрично е записано какви са условията, на които кандидат за евровота трябва да отговаря и Пеевски, както и всички от листата на ДПС, покриват изцяло тези критерии. С решението на магистратите жалбата на „боец” беше отхвърлена, но опитите на Гошо и шефа му да кажат на бялото черно продължиха.

Първоначално „боецът” разигра публичен цирк като се оплака пред ЦИК, че народният представител не трябвало да бъде регистриран като кандидат за Брюксел, защото не бил в България. А не бил, защото „гошовците” не можели да го намерят. След като ЦИК отхвърли това нелепо съждение и посочи, че Пеевски отговаря напълно на законовите изисквания за евровота, сдружението тръгна да жали решението на комисията във ВАС. След всяко поредно уличаване в лъжа, НПО-то на Цветан Василев излизаше със закана, че активните мероприятия срещу Пеевски ще продължат. В същия стил е и сегашната му атака, чийто край отново е предизвестен. Защото хората на Бай Ганьо от Гъзурниците вече изчерпаха арсенала си от лъжи и се повтарят, в това число и с мероприятието в Страсбург.

Коментари