Анимирано лазерно шоу, звук и светлина и безплатна прожекция на филма за Ловешката крепост по случай Деня на независимостта


На 22 септември – Деня на Независимостта на България, ловчалии и гости на града ще наблюдават анимирано лазерно шоу върху скалния венец на хълма „Стратеш“. Проекцията ще се излъчи веднага след концерта на Тони Димитрова. Прекрасните й български песни ще чуем от 18 ч. на площад „Тодор Кирков“. Певицата ще поздрави ловчалии с Деня на независимостта по покана на общината.

Малко по-късно, от 20:00 ч., от пешеходния мост до сградата на Община Ловеч ще може да се наблюдава и аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина – Историята своя тачим“.

На 20 септември, неделя, от 20:00 и 20:30 ч. в Ловешката крепост безплатно ще бъде излъчен историческият филм „Ловешката крепост разказва…“. Филмът се прожектира директно върху крепостната стена и разказва за първите заселвания на хълма „Хисаря“, продължава с историята на Ловешката крепост от нейното възникване до края на XVIII век, за реални личности и събития, случили се в крепостта.

Събитията са част от програмата на Община Ловеч за честване на 107 години от обявяването Независимостта на България.

Коментари