Актуалните филми на кино в Троян


Почивните дни (събота и неделя) в НЧ „Наука-1870 г.“ – Троян ще се проведе киномаратон. Наред с прекрасни детски филми като „Кралството на жабоците“, „Крадци на ядки“, „Робинзон Крузо“, „Кумба“ и „Свободни птици“ ще можем да гледаме и новата анимация „Кунг-Фу Панда 3“, „Боговете на Египет“ (нищо, че в плаката пише друго) и новия блокбастър „Батман срещу Супермен“.

Няма да бъдат подминати и феновете на родните продукции. За тях е филмът на bTV „11a“. В главните роли са Яна Маринова и Башар Рахал (и двамата станали известни покрай участието си в сериала „Стъклен дом“). „11а“ е разказ за Лина (в ролята Яна Маринова) – бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала – да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия.
На пръв поглед Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата – нужното образование, вродена доброта и състезателена борбеност, но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността.
Най-голямата „война“, която предстои на Лина, е с лидерките на класа – Симона и най-добрата ѝ приятелка Наталия, за които най-висшата цел е да превърнат живота на всеки един преподавател в ад. Лина се оказва в най-безпощадното състезание, в което е участвала – трябва да намери общ език с младежите и да провокира в тях интерес към вече забравените ценности, за които са писали Вазов, Ботев и всички български автори. Сценаристът на „11а“ Николай Колев е работил по проекта цели две години, използвайки личния си опит като учител и с изградените реалистични образи печели наградата „Пегас“ на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Продуцент на лентата е Христо Христов, а режисьор – Михаела Комитова. Във филма ще видим още Дария Симеонова, Ники Сотиров, Ралица Паскалева и звездата от „Хари Потър“ – Станислав Яневски.

kino_troyan

Коментари