Ад на Малкия пазар


След влезналите в сила промени, съгласно Генералния план за организация на движението и обновяване на знаковото стопанство  в Троян, за които писахме в предния брой на вестника, настана пълен ад на Малкия пазар. С нас се свързаха потърпевши таксиметрови шофьори, които изразиха своето възмущение с думите, които цитираме дословно: „Кой малоумен чиновник в Община Троян реши тази промяна на движението на пазара?“.
Промяната се състои в това, че пиацата на такситата беше преместена от улица „Стара планина“ на паркинга зад павилионите, където паркирането и движението е кошмарно. Втората съществена промяна се вижда при ляв завой към въпросния паркинг, където внезапно след него е поставен знак за забранено преминаване. Знакът „Път без изход“, поставен по-надолу при главната улица „Васил Левски“, е с височина около 3 метра, което затруднява видимостта на тези, които влизат, създава допълнителни обърквания и не помага достатъчно. Заради всичката тази неуредица се образуват задръствания, има освирквания и псувни между шофьори и доставчиците на магазините.
Въпросният паркинг е много натоварен и таксиметровите шофьори едвам си намират място къде да застанат на стоянката от множеството спрели коли. В допълнение, съгласно Генералния план за организация на движението и обновяване на знаковото стопанство в град Троян, местата трябва да са пет, а са разчертани четири.

narushiteli-malyk-pazarПредишната стоянка беше точно на улица „Стара планина“ до паркинга и движението беше драстично по-леко. В момента там има знак „Забранено паркирането и престоя“, но както виждате от снимката, никой не го спазва! Питаме защо бяха изгонени таксиметровите шофьори от стоянката на улица „Стара планина“ и им беше отнето правото на работно място, след като и сега мястото е заето от частни автомобили и реално с нищо не се е облекчил трафикът? Ще има ли промяна, която да удовлетвори всички и да се намали напрежението на паркинга зад Малкия пазар?
Ще попитаме компетентните органи от Община Троян защо беше необходима промяната и дали ще има решение на проблемите.

Коментари