Троян – трикратен носител на „Етикет за иновации и добро управление“


За последните шест години Община Троян е трикратен носител на наградата „Етикет за иновации и добро управление“. Признание за труда и работата на троянската администрация. Кметът г-жа Михайлова определи получената награда като каза, че „Това отличие е резултат на много усилия. Нямаше да го постигнем без мненията на гражданите, които са част от процеса на оценяване. Етикетът е основание да си поставим по-високи критерии за в бъдеще“.

Отличието бе връчено на кмета Донка Михайлова на официална церемония, провела се на 16.10.2017 г. в к.к. Албена, по време на заседание на Националното сдружение на общините в Република България. Кметът на Троян получи наградата от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Самият министър Нанков сподели в профила си в социална мрежа „Днес отличихме 17 общини с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво – 17 отличници, които спазват дванадесетте принципа за добро управление“ и благодари на кметовете на отличените общини за добрата им работа.

„Етикет за иновации и добро управление“ се присъжда на общините, които съблюдават за спазването на принципите: честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност.

 

Коментари