СКАНДАЛНО! Бившият шеф на РПУ-Троян Марин Ичев разследван за далавери


Според източници на БЛИЦ скандалният бивш началник на полицията в Троян Марин Ичев е бил разследван от инспектората на МВР за организирани от него лоши практики по времето, когато е оглавявал районното полицейско управление в града.

Към момента Ичев, който за кратко беше шеф и на РПУ-Ловеч, е редови разследващ полицай, а недопустимата симбиоза, която е била създадена от него между частното сдружение „Троян-166“ и РПУ-Троян, вече е прекратена, с идването на новото ръководство.

Припомняме, че чрез порочна схема за дарения в полза на РПУ- Троян, организирана от Ичев, над 40 бизнесмени, фирми и бивши общински величия, вероятно са си осигурявали имунитет срещу сигнали и разследвания против тях.

Самото сдружение е било регистрирано на адреса на РПУ-Троян, а телефоните и дори деловодството, са били едни и същи, което означава, че на практика цялата документация на полицията, включително жалби и сигнали от граждани, е попадала директно в сдружението. Нещо повече, оказва се, че Марин Ичев е ползвал за собствени нужди и няколко от автомобилите на сдружението, съобщиха от blitz.bg.

Коментари