ПОДПИСАХА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА ЗА БЛ. 13


На 08.08.2017 г. кметът г-жа Донка Михайлова, областният управител г-н Терзийски, строителите, строителният надзор и представители на сдружението на етажната собственост подписаха необходимите документи за откриване на строителна площадка за бл. 13 в ж. к. „Лъгът“, част от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Изпълнител на проекта за бл. 13 е софийската фирма „Сетатех“ ЕООД, представлявано от инж. Мария Рандева. Стойността на договора с фирмата е 544 496,36 лв. с ДДС, за изготвяне на работен проект и осъществяване на авторски надзор по време на изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) и изпълнение на СМР. Строителният надзор на обекта ще се осъществява от „Мултиплекс инженеринг“ ЕООД, гр. София, представлявано от инж. Кънчо Паскалев.

Дейностите, които ще бъдат реализирани на обекта включват: конструктивно възстановяване/ усилване/ и ремонт, предписани като задължителна мярка за сградата в техническото обследване; подмяна на дограмата, където не е сменена дървената дограма; топлинно изолиране на външни стени, покриви и еркери; подмяна на старите осветителни тела в общите части с енергоспестяващи; Обновяване на общите части – ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка. Ще бъдат извършени и необходимите съпътстващи строителни и монтажни работи, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност.

Коментари