Общината ще продължи да подкрепя волейбола в Тетевен


Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Общинския съвет взеха участие в работна среща с представители на ВК „Тетевен Волей“ и местния бизнес, по повод развитието и поддръжката на отбора. Специални гости бяха волейболната легенда Евгени Иванов – изпълнителен Директор на Българската федерация по волейбол (БФВ), Атанас Кършев –  гл. експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Плевен и Ловеч и заслужилият треньор по волейбол доц. д-р Богдан Кючуков.

Срещата започна с презентация на ВК „Тетевен Волей“ от Иван Цветков – председател на УС и Президент на отбора, който запозна присъстващите с историята, постиженията, визията за развитие през следващите 4 год. и финансовото състояние на клуба. Той изтъкна още, че минималната сума за съществуването на тима за година, възлиза на около 150 хил. лева.

Евгени Иванов каза, че: „Волейболният клуб не е балон, а вече 8 год. стои устойчиво на сцената и бизнесът трябва да застане зад момчетата, които коват победите на игрището“. За постигнатите високи резултати на клуба, д-р Бояджиева награди г-н Цветков с почетен плакет. Поставен беше въпросът за издръжката на детско-юношеския състав, като кметът, г-н Кършев и лично Директорът на БФВ, се ангажираха да се проучи tetevenвъзможността за откриване на спортна паралелка към едно от училищата в града.

Още в самото начало от встъпването си в длъжност, кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева направи първата и важна крачка за развитието и подкрепата на спорта, като обеща партньорство, взаимодействие, финансовото подпомагане и комуникация между местната власт, всички функциониращи спортни клубове и организации. И на тази среща градоначалникът даде обещание, че Общината ще съдейства и подкрепя отбора.

Коментари