Кметът Донка Михайлова свика Кризисния щаб, заради очакваните лоши метеорологични условия през почивните дни


На 5 януари преди обяд, кметът Донка Михайлова свика Щаба за защита при бедствия в община Троян, заради очакваните ниски температури и лоши метеорологични условия през предстоящите почивни дни.

Община, Полиция, Болница и всички останали институции са в готовност за предстоящите прогнозирани тежки условия. В случай на усложнена ситуация, Щабът ще бъде свикван през събота и неделя.

Направена е проверка на наличната техника на институциите, оборудването е в изправност, има налични материали – химикали за пътищата, моторни резачки и др. ЧЕЗ разполага със седем автомобила, оборудвани с моторни триони, а за периода 6-8 януари ще има по още един допълнителен екип.

Представители на Общината и Полицията днес, 05.01.2017 г., ще направят обход по проблемни улици, за информиране собственици на моторни превозни средства, паркирали автомобилите си от двете страни на уличните платна, с което на места бива възпрепятствано влизането на почистваща техника.

Приключва снегоизвозването на почистени терени в града, а третирането на улиците с материали започва от тази вечер. ОП „Комунални услуги“ извозва контейнерите за отпадъци, но има известно забавяне, за което Общината се извинява и моли за разбиране от страна на гражданите.

Община Троян и ръководният екип поддържат непрестанна връзка с всички отговорни институции, със снегопочистващите фирми и с кметове на населени места, които своевременно подават информация.

През почивните 7 и 8 януари, във фоайето на Община Троян ще има възможност гражданите да си вземат безплатен топъл чай. На официалната страница на Общината, жителите може да се запознаят с Правилата за безопасно поведение при усложнена зимна обстановка на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Ловеч.

Кметът Михайлова завърши срещата с пожеланието предстоящите дни да са спокойни, въпреки прогнозите и да няма извънредни ситуации.

Коментари