Задържан е Хуриет Сюлейманов, който уби студентите край Луковит


„Задържаха Хуриет Сюлейманов! Чака се екстрадиция от Германия“. Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук майката на единия от загиналите при тежката катастрофа край Луковит Влади – Галя Горанова. Това съобщиха от Дарик нюз.

На 5 май 2014 г. Сюлейманов погуби в катастрофа край Луковит живота на трима плевенски студенти. Наказанието от 15 години лишаване от свобода, което получи Хуриет е максималното и беше поискано и от прокуратурата. Обвинението настоя още да бъде издадена и европейска заповед за задържането на 30-годишния циганин без шофьорска книжка.

Процесът срещу Хуриет Сюлейманов протече задочно, тъй като още преди първото заседание той наруши мярката си за неотклонение домашен арест и напусна страната като по неофициални данни е бил в Германия. Рецидивистът е имал до момента на тежката катастрофа 12 присъди и 90 регистрации в полицията.

В тежкия пътен инцидент на 5 май 2014 година на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, на 26 юли в болница почина и Цветелина Таслакова. Оцеля единствено Иван Гюмишев, на когото е нанесена средна телесна повреда.

Сюлейманов шофирал мощно БМВ със 110.3 км/час при разрешени не повече от 90, като е бил без причина в насрещната лента за движение.

След катастрофата той избяга и се укри.

Източник: lukovit-news.com

Коментари