Д-р Валентина Александрова и инж. Васил Гадевски – кандидати за народни представители от листата на БСП за 11-ти Ловешки многомандатен район за 44-то Народно събрание


След 3-часово заседание на 17-ти февруари /петък/ Областният съвет на БСП Ловеч подреди листата със своите кандидати. В нея според членовете на Областния съвет има баланс и екип от специалисти, доказали себе си в своето професионално поприще. Неслучайно са избрани хора от различни сфери на обществено политическия живот: икономист, лекар, журналист, педагог, юрист и др. Спазено е и решението на Националния съвет на БСП в листите да присъстват млади, енергични хора  – добри специалисти в своята област, подкрепящи кауза и лявата политика на БСП.

50% от кандидат депутатите на БСП в 11-ти Ловешки многомандатен район са хора на възраст до 40 години. Останалите кандидати пък изпъкват с богатия си политически и житейски опит, така необходим за приемането на справедливи закони, за вземането на правилни решения, които касаят бъдещето на страната ни. Освен това те са хора, които през годините са били винаги обществено ангажирани – повечето от тях с няколко мандата в общинските съвети на градовете в област Ловеч.

Радостно за общинската организация на БСП Троян е, че две от нейните номинации за кандидат депутати са в листата на 11-ти Ловешки многомандатен район. Това са д-р Валентина Александрова на второ място, инж. Васил Гадевски на седмо място.

Д-р Валентина Александрова е заместник председател на Общинския съвет на БСП Троян. Тя е трети мандат общински съветник. Член е и на здравната комисия към общинския съвет в Троян. Тя е отличен лекар и от години изпълнява длъжността Началник на клинична лаборатория към МБАЛ Троян.

Васил Гадевски, на 28 години, е млад и амбициозен инженер. Той е общински съветник първи мандат и заместник председател на младежкото обединение на БСП Троян. Има семеен бизнес в сферата на дървообработването.

Ето имената на останалите в листата: водач на листата – Милко Недялков (журналист); на трето място – Цеца Димитрова от Тетевен (педагог); четвърти е Адриан Джонев от Летница (икономист); пета е Бистра Лазарова от Луковит (юрист);  шести е Димитър Здравков от Тетевен (икономист); осми е Васил Василев, а на девето място е икономистът Димитър Горов, който вече е бил депутат от БСП в предишни народни събрания.

Важно е да се отбележи, че БСП не залага само на гласовете на своите съпартийци на предстоящите парламентарни избори, а търси една по-широка подкрепа от симпатизанти и хора с по-леви убеждения.

                                                                                  Общински съвет на БСП Троян

Коментари