Детски фестивал в Угърчин


Тази година в град Угърчин ще се проведе за първи път детски фестивал под надслов „Вярвай в чудеса”. Организатори са община Угърчин, детската писателка Милена Димова и певецът Наско Стефанов, илюстратор и на детски книги.

Началото на фестивала ще бъде поставено на 27 май, събота точно в 10.00 часа на площада в Угърчин.

В него ще вземат участие талантливи деца в областта на музиката, танца и изобразителното изкуство от Угърчин, Кирчево, Лесидрен, Катунец, Луковит, Ловеч, Тетевен, Троян и Ябланица.

През целият ден участници и гости – деца ще имат възможност да се потопят в атмосферата на фестивала. В отделни шатри ще имат възможност да рисуват по зададена тема, ще измислят авторски приказки с детската писателка Милена Димова, която ще е водеща на фестивала заедно  с няколко помощници деца.

Телевизионен екип ще заснеме едночасов филм от фестивала „Вярвай в чудеса”. В него чрез разговори, главни действащи лица ще бъдат децата – посетители и участници във фестивала със свои послания, мечти и творчески стремежи.

Община Угърчин ще подари на всички малчугани, гости на фестивала детската книга „Трюфел град”, отпечатана специално за случая, която включва три приказки, създадени с учениците от училищата в Угърчин, Кирчево и Лесидрен в час по фантазия с Милена Димова. Трите приказки ще бъдат отпечатани и на транспаранти, закачени в центъра на събитието, за да се четат от всичи гости.

В края на деня стотици балони ще полетят към небето с посланието:

„ Вярваме в чудеса, защото ги познаваме – вярваме в чудеса, защото ги създаваме”.

Главната улица в Угърчин ще бъде и една своеобразна изложба на детски рисунки под открито небе. Деца от областта ще закачат там своите творби на тема „Вярваме в чудеса”.

Рисунки за фестивала ще изпратят и деца от цялата страна от училища и детски заведения, работили в часове по фантазия с детската писателка Милена Димова.

На сцената във фестивалния  ден ще се изявяват деца от областта с песни, танци и разказване на приказки под формата на театрални спектакли.

Община Угърчин с удоволствие кани родители и деца на фестивала „Вярвай в чудеса”, който ще се проведе  в навечерието на Международния ден на детето.

Коментари