В община Тетевен ще се проведе второто издание на Областния фолклорен фестивал „Тройче


Тази година община Тетевен ще бъде домакин на втория Областен фолклорен фестивал „Тройче“ – Тетевен 2017. Очаква се на 3 юни китното градче да събере над 20 състава и близо 300 участници, а събитието ще бъде под патронажа на Областния управител на област Ловеч.

Замисълът на Фестивала „Тройче“ е уникален по своята същност, а целта му е – да даде изява на талантите в областта на любителското фолклорно танцово изкуство, във всички възрастови групи, организирани към – читалища, училища, културни центрове и институции, сдружения и др. на територията на област Ловеч. Фолклорният фестивал има конкурсен характер, за да стимулира хореографите за създаване на нови произведения, ръководителите за разнообразие в репертоара, а участниците за добро изпълнение и вярна интерпретация.

Участниците в празника ще бъдат разделени в три възрастови групи: от 6 до 11 г., от 12 до 18 г. и над 18 г., като всеки състав може да изпълни два танца от различни фолклорни области с общо времетраене до 15 мин.

От своя страна, организаторите са подготвили три специални награди – на Областния управител на Ловеч, на кмета на община Тетевен и на публиката.

Коментари